Rataharjoittelun säännöt Kondismiesten vuorolla ajaville


Harjoittelu tapahtuu aina omalla vastuulla ja omilla vakuutuksilla. Kondismiehet ei vastaa mahdollisista kaluston tai henkilö vahingoista. Radalla saavat ajaa myös kilvettömät moottoripyörät. Liikennevakuutuksen voimassaolo tulee tarvittaessa pystyä todistamaan.

Ajajan varusteiden tulee olla asianmukaiset MP-varusteet. Nahkapuku on suositeltava, mutta MP-tekstiilipuku on myös hyväksyttävä. Selkäsuojan tärkeyttä ei voi koskaan liikaa korostaa. Puutteellisissa varusteissa radalle ei pääse.

Tarkasta moottoripyöräsi ennen radalle menoa. Peilit ja muut sirpaloituvat osat on teipattava tai poistettava ennen radalle menoa. Muovisia osia ei tarvitse teipata. Tarkista ettei pyöräsi vuoda öljyä tai muuta nestettä. Järjestäjillä on oikeus ja velvollisuus puuttua havaittuihin puutteisiin ja tarvittaessa estää pyörän pääsy radalle.

Ajajakokous on pakollinen kaikille kuljettajille ennen radalle menoa. Ole ajoissa paikalla ettet viivästytä ratavuoron alkua.

Radalle saa mennä ainoastaan järjestäjän merkistä. Radalle mennään ja sieltä poistutaan vain niille osoitetuista paikoista. Radalla saa ajaa vain yhteen suuntaan. Noudata varovaisuutta radalle mennessäsi. Radalle tulija on aina väistämisvelvollinen.

Aja ensimmäiset kierrokset rauhallisesti, jotta renkaat lämpenevät. Testaa jarrun toiminta ja tarkkaile radan pintaa: hiekka, liukkaus ym.

Aja omaa vauhtiasi ja pidä oma ajolinjasi. Pyri välttämään ajoliikkeitä joita takana tulevat eivät voi ennustaa. Kilpaileminen ja kilpailuun tähtäävä harjoittelu on kielletty. Mikäli huomaat, että takanasi on nopeampi anna tilaa suorilla. Pyri välttämään huippunopeuskokeiluja suorilla. Ohittaminen on aina ohittajan vastuulla. Ohittaja vastaa ohitustilanteen turvallisuudesta.

Takapyörällä ajo sekä kaikenlainen kikkailu ja muu rata-ajoon sopimaton toiminta on ehdottoman kiellettyä. Järjestäjällä on oikeus estää henkilön ajaminen radalla.

Mikäli havaitset pyörässäsi teknistä vikaa tai joudut jostain muusta syystä hiljentämään vauhtiasi ilmoita siitä nostamalla vasen kätesi. Aja varikolle ja tarkista asia. Tarvittaessa aja radan sivuun. Pyri aina pysähtymään ns. näkyvälle paikalle.

Mikäli huomaat, että oma tai jonkun muun pyörä vuotaa öljyä tai muuta nestettä on velvollisuutesi välittömästi ilmoittaa asiasta järjestäjälle.

Poistuessasi radalta nosta vasen kätesi ajoissa ylös ja aja poistumisrampille. Älä kuitenkaan pudota nopeuttasi äkillisesti vaaratilanteiden välttämiseksi. Aja varikkoalueella alhaisella nopeudella.

Maaliviivan kohdalla saattaa myös olla lippumies. Noudata liputusta.

Kaatumistilanteessa pysy rauhallisena. Älä lähde säntäilemään radalle. Pyri siirtämään pyöräsi radan sivuun ja varoittamaan muita. Älä jatka ajoasi sillä pyöräsi on saattanut vaurioitua ja se on tutkittava ennen ajon jatkamista. Mikäli olet loukkaantunut pysy paikallasi, apua on tulossa.

Järjestäjällä on oikeus poistaa henkilö joka ei noudata näitä sääntöjä ja muita annettuja ohjeita radalta.